zondag 21 maart 2010

NON Records is fijn!

Echt fijn.

Vrijdag presenteerde Klinch in de Melkweg NON Night. Het coming-out feestje van NON Records, een nieuw platenlabel uit Amsterdam met een liefde voor electro en een missie om het "live element van electronische muziek naar de voorgrond te brengen." Dat las ik hier tenminste. Het is ze in ieder geval gelukt om een fijn feestje met een goede sfeer neer te zetten. En daar horen uiteraard fijne electro klanken bij.

De klanken kwamen van Zombie Nation, Orgue Electronique, en van NON's eigen Palmbomen, The Benelux en Bear. Nu al grote namen en anders komt dat nog wel. Ik ben geen afgestudeerde muziekexpert, maar wel een echte muziekliefhebber en ik heb er vertrouwen in. En als je na een jaar al een feestje met je eigen artiesten voor Klinch hebt: respect.

C. (vriendin en partypartner) drong al een tijdje aan dat ik de MySpace van Palmbomen eens moest bezoeken. En het was inderdaad fijne muziek. Interview in Vice erachteraan: "...korte stukjes muziek die me een fijn gevoel geven, en een tropisch gevoel..." Dat weet hij wel over te brengen. Zijn fijne tropische gevoel met allerfijnst electronische fijnheid doen mij wanen in een tropisch paradijs.


Plaatje via nonrecords.net

Het was dus wel een beetje jammer dat hij al geweest was toen we aankwamen. Het deed echter niets af aan onze feeststemming, want er hing een goede sfeer en Orgue Electronique draaide. Hier en daar wat mixfoutjes, maar de staande recepties die zich over de zaal hadden verspreid, begonnen licht deinend in beweging te komen. We bestelden bier en een wodka 7-up, en voegden ons bij de hardst deinende receptie.

Naarmate de electro beter werd, werd de sfeer steeds uitbundiger. Het werd zelfs wat onstuimig toen The Benelux op het podium verscheen. Electronische muziek. En dan heb ik het over muziek zoals het hoort; met instrumenten. Trompetje d'r bij. Hier was wel over nagedacht. Resultaat: een kolkende feestmassa toen Zombie Nation achter de draaitafel verscheen. En we bleven kolken.



Hoewel best een aantal mensen besloten het feestje vroegtijdig te verlaten, gingen we samen met de andere feestblijvers uit ons dak op de gemixte hitjes van Bear. Een fijne afsluiter van een fijn feestje.

Conclusie: een goede sfeer, goede muziek en een afwisselende programmering. NON Records heeft het na een jaar al voor elkaar. Een platenlabel met veelbelovende artiesten en de liefde voor een fijn feestje. Fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten