dinsdag 30 juni 2009

Beste Man, Beste Vrouw

Wanneer merken met hun producten onderscheid maken tussen man en vrouw, dan heb ik daar een mening over. Of nee, dan word ik opstandig. Niet eens met een duidelijke reden. Ik snap het gewoon niet. We willen onszelf tegenwoordig toch onderscheiden? We zijn toch niet zoals de rest? We bepalen toch zelf of iets lekker is? Tóch laten we ons steeds weer puur en alleen op ons geslacht aanspreken en overhalen.

Mars komt na 20 jaar met een nieuwe reep: The “Fling”. Ze is sexueel, vrij van geest en bevat slechts 85 calorieën. Verpakt in roze en zilver is zij speciaal voor vrouwen. “Pleasure yourself” met deze chocolade vingers. “Naughty, but not that naughty”. Voor vrouwen. Niet voor mannen. Die hebben Eru. “Kaas voor kerels. ”

Ik begrijp niet waarom er een chocoladereep voor vrouwen moet zijn en waarom je met smeerkaas je mannelijkheid zou willen bewijzen. Toch werkt het. Fling is een succes en er zullen vast mannen zijn die nu wel openlijk uitkomen voor hun smeerliefhebberij. Doe je best dus maar niet met je gepimpte profiel, bierflesjes, eigen avatar of bijzondere tattoo. Er zijn maar twee stempels die we onszelf (laten) opdrukken: MAN of VROUW. Je mag dan wel weer zelf bepalen of je dat prettig vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten